İzolasyon

Dış Cephe Dekoratif Mantolama

Dış Cephe Mantolaması için Hangi İşlemi Yaptırmalıyım?

Yaşam alanları, çalışma yerleri ve büyük çaplı endüstriyel amaçlı kullanılan yerler başta olmak üzere pek çok alanda dış cephe mantolamaları ile daha yaşanılır bir alan ortaya çıkarmak hedeflenmektedir. Bunu gerçekleştirmek üzere hali hazırda kullanılmakta olan dış cephe dekoratif mantolama çeşitleri üç farklı yöntem ile yapılabiliyor. Kişiler bunlar arasında bir tercih yapmakta zorlanabiliyor. İçten ve dıştan yapılan mantolama işleminin yanı sıra sandviç duvar şeklinde de mantolamanın yapılması mümkün olabilmektedir. Bunlar arasından bir tercih yaparken kişilerin mutlaka kendi bütçelerinin ötesinde yalıtımın devamlılığını ve ısı alışverişinin engellenmesini sağlayacak olan mantolama işlemine ağırlık vermesi gerekmektedir.

mantolama-resim

Dış Cephe Mantolaması ile Kazanılan Avantajlar Nelerdir?

Binanın dışarıdaki havanın ısısından tamamen bağımsız bir şekilde durmasını sağlayarak büyük bir koruma amacını ortaya çıkarabilen mantolama işlemleri tüm bu özellikleri sayesinde öncelikle sıcaklık değişimlerinden ve su etkilerinden dolayı ön plana çıkan çatlakların ve hasarların önlenmesini sağlamaktadır. Duvarlarda hissedilen suyun ve sıcaklık farklarının ciddi oranlara ulaştığı dikkate alınırsa mutlaka bu bölgelere dış cephe dekoratif mantolama ile çözüm getirmek gerekiyor. Doğru malzeme kullanımı ve doğru montaj tekniği sonrasında yaklaşık yüzde 50’ye kadar bir ısı tasarrufunu gündeme getirebilen mantolama işlemleri dolaylı olarak yakıtlarla meydana gelen çevrenin kirletilmesi etkilerinin de en aza inmesini sağlamaktadır.

tas yunu

Mantolama Ne Kadar Sürede Biter?

Mantolama yaptırmak isteyen kişilerin en merak ettiği konuların başında bu işlemlerin ne kadar süreceği ve bu uygulamalar sırasında evde bulunup bulunamayacağı gibi sorunlar geliyor. Bu noktada öncelikle tercih edilen mantolama yöntemi önemli olmaktadır. Bunun haricinde standart bir dış cephe dekoratif mantolama işlemi ortalama bir bina büyüklüğü söz konusu olduğunda bir hafta ile bir ay arasında sürebilmektedir. Burada binanın büyüklüğünün artması veya azalması, çalışan sayısının değişmesi, uygulamanın yapıldığı sıradaki hava koşulları sürenin artmasını veya azalmasını sağlayabilmektedir. Hava koşulları bakımından sadece şiddetli rüzgarın, sisin olduğu durumlarda mantolama yapılmamaktadır. Bununla birlikte yağmurlu havalarda da mantolama işlemine ara verilmektedir.

Mantolama Yaptırmak için Gerekenler

Kişilerin dış cephe dekoratif mantolama işlemini yaptırması için sadece bu alanda hizmet veren firmalara başvurması ve projelerin tamamlanmasını beklemesi yeterli oluyor. Ancak getirilen yeni bir yasa ile birlikte binaların yalıtım sistemlerine sahip olması zorunlu hale getirildi. Hatta bunun için kişilerin Enerji Kimlik Belgesi adı altında bir belge almaları da zorunlu tutuldu. Bu belgenin zorunlu tutulması ile birlikte hedeflenen amaç ısı kayıplarının en aza indirilmesini sağlayarak temelde enerji maliyetlerini ve tüketimlerini mümkün olduğu kadar azaltmak olacak. Hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak hem de çevreyi koruyacak olan bu projeleri bu alanda hizmet veren firmalarla gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Küçükdeveci İnşaat ve Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak deneyimlerimiz ve bilgimizle başarılı yalıtım projelerini gerçekleştiriyoruz.

Share
Published by
admin

Recent Posts

Demir Profil Fiyatları ve Çeşitleri

Demir Profil Fiyatları ve Çeşitleri , İnşaat ve birçok farklı sektörde ihtiyaç duyulan demir profil malzemeler…

54 sene ago

Trapez Saç İzmir

Trapez Saç Nedir? Günümüzde inşaat sektöründe ürünler ve kullanılan malzemeler sürekli olarak gelişen ve değişen…

54 sene ago

Betopan Nedir Nerede Kullanılır

Betopan Evlerin Özellikleri Nelerdir? Son zamanlarda uygulamalarının estetik açıdan oldukça şık görünümlere sahip olması, sayılarının…

54 sene ago

Havalandırma Bacası

Şıngıl Çatılar İçin Havalandırma Bacası Firmamızın üretmiş olduğu çatı kaplamaları arasında rengiyle ve dokusu ile…

54 sene ago

Tayrot Mili

Tayrot Mili ve Kalıp Sistemleri İnşaat sektöründe çok geniş bir ürün seçeneği bulunmaktadır. Temelden başlayarak…

54 sene ago

Cam Tuğla Fiyatları Koçtaş

Çeşitli Alanlar İçin Üretilen Cam Tuğla Fiyatları Koçtaş Günümüz inşaat sektörü için yaygın şekilde kullanılmaya…

54 sene ago